1. Primera història que utilitzarem a l’aula per treballar amb els alumnes.

UNA HISTORIA SOBRE LUISUna_historia_sobre_luis_1024x768

Premeu aquí

S’obrirà una finestra emergent, per passar pàgina, s’ha de clicar sobre una de les quatre cantonades i estirar la fulla, o bé fer “doble click” sobre cadascuna d’elles i passarà automàticament a la pàgina següent.

OPCIONAL: La majoria de les vinyetes conté un text que complementa la informació que s’ofereix a la mateixa, per accedir a aquest text, senzillament s’ha de fer “click” sobre la vinyeta que es desitja ampliar la informació i apareixerà una finestra emergent amb el text addicional.

L’objectiu de la història és familiaritzar i apropar a l’alumne a la malaltia mental, i com ho viu el protagonista, un adolescent.

Us detallem que trobareu seguidament:

  • Pàg. 16: Primers Símptomes d’una Malaltia Mental

Triste, apenas hablaba, nada le interesaba, estaba muy nervioso, pasaba el tiempo solo, inquieto, a veces decía cosas sin sentido.

  • Pàg. 17: No consciència de malaltia de la persona que pateix el trastorn

Els pares són qui busquen ajuda a un metge especialista en problemes de salut mental: un psiquiatra.

  • Pàg. 18 Importància de demanar ajuda de forma ràpida.
  • Pàg. 19-20: Desconeixement del diagnòstic: esquizofrènia, què és?
  • Pàg. 21: Dificultat per assumir el diagnòstic i per superar la simptomatologia negativa de la malaltia (apatia, abúlia, etc.). Importància dels centres de dia en rehabilitació comunitària i suport de la gent del voltant de la persona.
  • Pàg. 23: Rebuig de la societat al diagnòstic d’esquizofrènia: por, desconeixement. Importància del suport de l’entorn, especialment dels amics en l’adolescència.
  • Pàg. 25: Possibilitat de recuperar-se i mantenir una vida pràcticament normal amb la medicació i suport psicològic i social adequat.
  • Pàg. 28: Importància d’ajudar i d’empatitzar amb un company que presenta un problema de salut mental per a la seva recuperació.

2. Segona història que treballarem a classe.

Portada-El-papa-de-Mia-esta-raro1

 Premeu aquí

L’Objectiu d’aquesta segona història no és impartir coneixements, és que els alumnes puguin expressar els seus sentiments i fomentar la confiança a l’aula, una educació amb valors.

3. Enllaços d’interès.

Finalitzada la lectura a classe, si tens més inquietuds pots accedir a la següent informació:

  • Si el teu pare o la teva mare estan afectats per una malaltia mental i no entens el que passa potser això és del teu interès: NO ESTÀS SOL/A
  • Preguntes i dubtes a la mateixa plataforma: CONTACTE